Това е 11-то издание на  образователното събитие “Левчето целта на

...
Това е 11-то издание на  образователното събитие “Левчето целта на
Коментари Харесай

Как повишим финансовата грамотност на младите хора и как да управляваме личните си финанси?

Това е 11-то издание на  образователното събитие “Левчето " задачата на събитието е да увеличи финансовата просветеност на младежите, по какъв начин да управляваме персоналните си финанси и на процедура и да им даде нужните познания, които да могат да употребяват в техния персонален живот, а след време и в бизнеса си. Това сподели за предаването “Човекът на фокус " на Радио " Фокус " Вероника Велчева.

Тя показа какъв брой скъпо е да видиш по какъв начин мислят богатите хора, техния опит и препоръки и “точно по тази причина желаеме да срещаме младежите с такива персони, експерти и да им сътворяваме контакти с тези хора, с цел да може те да изчерпят максимума на цялото събитие и да им служи това и след време, като контакти, като нещо, което са научили като съвет, мисъл, това е доста скъпо за нас ".

“Акцент на  събитието е финансовата симулация  чрез която участниците имат късмет да станат  инвеститор, ще имат виртуален капитал, с който да търгуват, ще имат информация, която да прочетат и в това време да мислят в какво искат да влагат. Ще би трябвало да вземат участие много интензивно и когато завърши, виждам, че всички са много разчувствани да схванат какви са им резултатите ", акцентира тя.

“Знаейки да управляваме парите си, несъмнено можем да изпълним фантазиите си в бъдеще. Представилите се най-добре в играта получават парична премия, това в действителност е прекрасен късмет по-късно, в случай че искаш да ги вложиш в някоя твоя концепция или нещо, което искаш да правиш и много хора са стимулирани да се показват оптимално добре ", добави Вероника Велчева.

Запознаването със експерти и други млади надъхани хора, които могат да бъдат скъп контакт, да получат съвети, обмяната на опит, оставя отпечатък върху индивида. “Лекции на забавни тематики, свързани с финансовия свят, панелна полемика, както и финансова симулация, това е програмата. Датата на разкриване на събитието е 14 октомври (събота) от 10 ч. в залата на “Софтуни ", като сега тече регистрационната форма, изцяло гратис е събитието,  трябва да попълниш карта и автоматизирано ставаш участник ", изясни организаторката.

AIESEC е най-голямата студентска организация, има офиси в над 100 страни. Тя се ръководи напълно от младежи. Основната й активност е продан на студенти за стаж в други страни и компании, където да развият качествата на един младеж. “AIESEC организира  три събития годишно, които  са за обогатяване на младите, насърчаване на умения и качества. Едното мина тази година “Бизнесът в деяние " то беше насочено към това да  помогнем  и да  насочим  младите хора в бизнеса,  да открият бъдещата си работа. Второто събитие е “Левчето ", за  повишаване финансовата просветеност на младежите и още едно Youth Speak Forum то още веднъж е ориентирано към младите и насърчаване на техните качества и полезности. Целта е развиването на всички, които са забъркани по някакъв метод в организацията ", разясни тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР